ODBOJKAŠI SRBIJE DEKLASIRALI POLJSKU SA 3:0

(11.6.2023) – Podmlađena muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u Nagoji, na turniru I sedmice V Lige nacija. Srbija je jutros po našem vremenu savladala Poljsku, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, sa 3:0, po setovima 25:21, 25:19 i 25:14, posle 68 minuta igre.

Veliki trijumf izabranika Igora Kolakovića protiv Poljske, svetskog vicešampiona i vodeće selekcije na FIVB rang listi. Od početka meča se videla želja seniora Srbije da pruže što bolju igru. Već polovinom prvog seta Srbija preuzela kontrolu igre i rezultata i odličnom igrom u svim segmentima uspela da povede sa 1:0.

U drugom setu je Poljska povela sa 7:1, a Srbija izjednačila na 11:11 i potom drugi set dobila još ubedljivije nego prvi – 25:19.

Konačno, u trećem setu viđena je potpuna dominacija Kolakovićevih pulena, koji su u tom delu igre Poljacima prepustili samo 14 poena za važan, maksimalan trijumf vredan 3 boda.

Seniori Srbije se iz Japana vraćaju u ponedeljak kasno uveče letovima iz Nagoje preko Frankfurta.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.

Na Finalnim turnirima će igrati po 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od četvrtfinala.

FOTO – OSS