ODBOJKAŠI SRBIJE POČELI PRIPREME

(22.04.2024.) – Muška seniorska reprezentacije Srbije današnjim okupljanjem  u beogradskom hotelu “M” počela je pripreme za VI Ligu nacija 2024. Đula Mešter, predsednik OSS, pozdravio je seniore Srbije i poželeo im dobre rezultate i plasman na Olimpijske igre. Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, imaće na raspolaganju 12 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: VUK TODOROVIĆ I MATIJA MILANOVIĆ.

KOREKTORI: NIKOLA MELJANAC I LUKA STANKOVIĆ.

LIBERA: MILORAD KAPUR I DUŠAN JOVIĆ.

BLOKERI: ALEKSANDAR NEDELJKOVIĆ, NEMANJA MAŠULOVIĆ I ANDREJ RUDIĆ

PRIMAČI: PAVLE PERIĆ, VELJKO MAŠULOVIĆ I DAVIDE KOVAČ.

Seniori Srbije će trenirati u sali Zavoda za sport i medicine sporta Republike Srbije u Košutnjaku. Igor Kolaković, prvi trener seniora Srbije, najavio je da bi reprezentacija trebalo da bude kompletna 1. maja.

Kolaković je precizirao da će seniori otputovati u Italiju, gde će odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Argentine i Italije, kao i da će se reprezentaciji tada priključiti Marko Podraščanin, koji će sa Trentinom igrati finale Lige šampiona.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u V ligi nacija 2024. u Brazilu, Kanadi i Sloveniji, Seniori Srbije tokom VI Lige nacija 2024. neće igrati protiv Francuske, Italije i Bugarske. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još 7 najuspešnijih selekcija. Interkontinentalni deo V Lige nacija 2024. trajaće od 21. maja do 23. juna, a Finalni turnir od 27. do 30. juna. Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se u Lođu, u Poljskoj od 27. do 30. juna. Na finalni turnir će se plasirati domaćin Poljska i još sedam najuspešnijih selekcija.

Foto: OSS