ODBOJKAŠICE PROTIV MAĐARSKE

ODBOJKAŠICE SRBIJE SAVLADALE MAĐARSKU ZA PRVO MESTO U GRUPI

(23.8.2023) – Kasno je danas Srbija upalila. Iako prvi set treba da nam bude opomena, kasnije je sve teklo glatko pa su naše devojke raznele Mađarice – 3:1 (21:25, 25:12, 25:14, 25:15) i overile prvo mesto u grupnoj fazi Evropskog prvenstva!

Zaista nije delovalo da će izabranice Đovanija Gvidetija imati većih problema sa Mađarskom, ali se i to danas desilo.

Jeste istina da je Srbija bila u egalu na početku meča sa Mađarskom. Najpre 6:6, a potom i 9:9. Pad je krenuo negde od sredine seta kada je Mađarska vezala tri poena i stigla do vođstva od 15:13.

Tražio je selektor Gvideti tajm-aut koji nije puno toga promenio pošto smo izgubili i naredna dva poena. Zaista su dekocentrisano izgledale naše devojke u tim trenucima…

Nakon trojnog bloka Mađarica, prednost je narasla na ogromnih 21:16 i praktično je već tada izgubljen prvi set kojim zaista ne možemo da se pohvalimo.

Iako je bila na nivou Tijana Bošković na početku drugog seta je pokazala ko je i šta je. Donela nam je poene, Srbija je vezala tri i prvi put na meču smo imali opipljiviju prednost – 6:2.

Opet je usledilo opuštanje Srbije. Nemet nam je zadavala probleme i smanjila na 9:8. Trglo je to aktuelne prvakinje sveta koje su ponovo ušle u seriju očas posla (13:8).

Razigrale su se i ostale naše devojke u timu. Od Katarine Lazović preko Bianke Buše sve do Maje Aleksić. Lagano je Srbija postavila stvari na mesto veoma ubedljivo rešila drugi set (25:12).

Opet je Srbija dobro otvorila set. Došao je do izražaja suvi kvalitet čete Đovanija Gvidetija koja je pokazala da može mnogo samo kada hoće.

A htele su Tijana Bošković, Maja Ognjenović i kompanija u trećoj deonici. Povele su sa 10:6, potom i 18:11, da bi prednost bila rutinski održavana do kraja seta.

Četvrti set je bilo samo odrađivanje posla. Kako su naše devojke uhvatile dobar zalet u drugom i trećem setu, samo su potvrdile pobedu i dobru igru i u četvrtoj deonici i za malo manje od dva časa igre upisale i četvrti trijumf u grupi za overu prvog mesta.

U našoj selekciji najefikasnija je bila Tijana Bošković sa 25 poena, Bianka Buša je dodala 10, dok je Maja Aleksić stala na šest poena.

Kod Mađarske je Anet Nemet upisala 16 poena, Kata Torok je imala devet poena, dok je Zora Glembocki dodala tek četiri poena.

Srbija grupnu fazu takmičenja zatvara protiv domaćina Belgije sutra od 20 časova.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: RTS/SCREENSHOT