ODIGRANA OL-STAR UTAKMICA NBA LIGE

(20.2.2023) – Tim Janisa Adetokumba pobedio je u Solt Lejk Sitiju ekipu Lebrona Džejmsa sa 184:175 u Ol star utakmici NBA lige.

Glavna zvezda ovog Ol star meča bio je Džejson Tejtum koji je proglašen za najkorisnijeg igrača utakmice. On je, u meču bez mnogo odbrana i sa dosta atraktivnih poteza, vodio Tim Janis do pobede sa 55 poena i tako postavio novi rekord po broju postignutih poena na Ol star utakmici.

Tejtum je ubacio 27 poena u trećoj četvrtini, što je još jedan rekord Ol star utakmice u bilo kojoj deonici. On je, takođe, upisao i deset skokova i šest asistencija.

“Ovo mi mnogo znači. Mislimo na sve legende i velike igrače koji su se bavili ovim sportom. Rekordi su tu da bi se obarali, čuvaću ih što je duže moguće, ali sam siguran da će neko doći za nekoliko godina i pokušati da ih obori”, rekao je Tejtum.

Donovan Mičel je dodao 40 poena za Tim Janisa, koji je dobio i 26 poena od Demijana Lilarda, uključujući i pobedničku trojku na kraju utakmica.

Adetokumbo je započeo meč, postigao je prve poene i posle 20 sekundi izašao iz igre kako ne bi pogoršao povredu desnog zgloba zadobijenu u četvrtak. “Nisam mogao da učestvujem u celoj utakmici, ali sam želeo da odigram makar deset sekundi, da budem deo meča”, rekao je Adetokumbo.

Lebronu Džejmsu, koji je meč završio sa 13 poena, ovo je ovo bio prvi poraz na mestu kapitena u šest Ol star utakmica.

U njegovom timu najbolji je bio Džejlen Braun sa 35 poena i 14 skokova, Kajri Irving je dodao 32 poena i 15 asistencija, a 32 poena je postigao i Džoel Embid.

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić bio je starter u Lebronovom timu, ali je kao i u prethodnim nastupima na Ol star utakmici imao skroman učinak. On je odigrao 20 minuta i upisao četiri skoka, šest asistencija i pet skokova.

Nije se preterano istakao ni Luka Dončić. I on je bio u startnoj postavi i meč je završio sa četiri poena, pet asistencija i dva skoka.

Kapiteni timova su pre utakmice prvi put u istoriji Ol star utakmice javno birali igrače. U Timu Lebron su, pored Džejmsa, starteri bili JokićDončićEmbid i Irving, dok je Janis odabrao MičelaTejtumaLaurija Markanena i Dža Moranta.

Kao i prethodnih godina, timovi su igrali u dobrotvorne svrhe, pa je tim Janis na kraju sakupio 700.000, a Tim Lebron 200.000 dolara.

IZVOR: MERIDIAN SPORT