ODLIČAN NASTUP SRPSKIH MATEMATIČARA NA BALKANSKOJ OLIMPIJADI U TIRANI

(27.6.2023) – Od 23. do 28. juna 2023. godine, u Tirani (Albanija), održana je 27. Juniorska balkanska matematička olimpijada (JBMO). Učestvovalo je 19 zemalja – 10 balkanskih i 9 gostujućih.

Naši takmičari osvojili su dve srebrne i četiri bronzane medalje. Nina Šušić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ u Beogradu i Anja Tešević, učenica Matematičke gimnazija u Beogradu, osvojile su srebrne medalje. Vanja Jelovac, Jovan Stojadinović, Luka Preković i Mija Zelić, učenici Matematičke gimnazija u Beogradu osvojili su bronzane medalje.

Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za JBMO, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete. Deo priprema održan je u Staroj Pazovi, u kompleksu Fudbalskog saveza Srbije.

Lider ekipe bio je dr Miloš Đorić, a zamenik lidera Srđan Stefanović, obojica sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Više informacija o rezultatima naše ekipe na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi možete pronaći na https://dms.rs/jbmo-2023
Informacije o aktivnostima Društva matematičara Srbije možete pratiti na https://dms.rs/

FOTO – DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE