ODLIČAN VIKEND MILJKOVIĆA, TOŠIĆ POLOVIČAN

(28.04.2024) – U Portugalu, na pisti Portimao, vožen je drugi vikend Evropskog Reno klio kupa, na kojem su vozili dvojica srpskih takmičara, Nikola Miljković i njegov imenjak Tosić. Nešto stariji i iskusniji Miljković imao je odlične rezultate u obe trke, mada je utisak pokvarila kazna od pet sekundi zbog prekoračenja granica staze u subotnjoj trci. Tamo je Miljković sa osme startne pozicije stigao u opštoj gužvi na stazi do petog mesta, koje je na kraju bilo 10, zbog izrečene kazne.

Nikola Miljković (u sredini)

U nedeljnim kvalifikacijama Miljković je imao 14. vreme, i tokom većeg dela trke se nalazio oko 15. mesta. Ipak, kasni izlazak vozila sigurnosti na stazu je “sabio” kolonu, a posle restarta do kraja trke ostao je samo još jedan krug. Napao je agresivno Miljković i obišao Pućetija, potom i Engleza Birna. Mudro je u mešuvremenu iskoristio duele ostalih rivala, pa je ciljem prošao osmi. Pored odličnih zbirnih rezultata u generalnom plasmanu, Miljković je osvojio i po jedno prvo i drugo mesto u kategoriji Izazivač, gde trenutno vodi u šampionatu.

Nikola Tošić

Debitant u sezoni, mladi Nikola Tošić je nastavio period učenja i prilagođavanja. Na subotnjim kvalifikacijama bio je sjajan na poziciji 10. U želji da izbegne udaranja i guranja u velikoj gužvi i tako sakupi preko potrebne kilonetre iskustva, Tošić je trku završio na 17. mestu. U nedelju nije bio srećne ruke, jer je polovinom trke morao da odustane, posle starta sa 21. pozicije, u konkurenciji čak 33 vozača.

Foto: Clio cup series