ODRŽANA 22. REVIJA RITMA

(19.6.2024) – Održana je tradicionalna 22. Revija ritmičke gimnastike Ritam-Beogradu na kojoj je učestvovalo oko 400 članica klubova Ritam i Ritam-Pinki. Reviju je pratilo oko 1.000 gledalaca koji su aplauzima nagrađivali izvođenje individualnih i grupnih koreografija.

Publici su predstavljeni treneri, sutkinje i svi koji pomažu u radu kluba, a posebno su pozdravljene Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti polova koja se obratila i pozdravila sve prisutne i Ljiljana Ašković, direktorka sektora sporta i prodaje u hali Pinki.

U kratkim pauzama, dok su se vežbačice nameštale za svoje koreografije, publika je upoznata sa skorijim uspesima kluba od čega su najvažniji:

  • Od 2010. godine, bez prekida, na osnovu takmičarskih rezultata, Ritam je najbolji klub ritmičke gimnastike u Srbiji
  • Još jedan uspešno organizovan 18. po redu FIG Ritam kup – jedini turnir u našoj zemlji koji se nalazi u zvaničnom kalendari Međunarodne federacije (FIG);
  • Na Evropskom prvenstvu u individualnom programu Srbiju su predstavljale: seniorke – Nikolina Leković i Maša Tošić i juniorke Maša Nikolić i Ema Tošić, sve četiri iz kluba Ritam. Njih 4 su takođe predstavljale Srbiju i na prvom Evropskom kupu.
  • Na prvenstvu Srbije u najkvalitetnijem, A individualnom programu naše takmičarke su prvakinje Srbije u juniorskoj i kadetskoj kategoriji, a od seniorki očekujemo to isto na jesen.
  •                                                                                                                               Kao i uvek, Revijom su završeni treninzi u prvoj polovini godine i nastavljaju se u septembru, dok takmičarke imaju pauzu samo tokom jula meseca.
         FOTO – GK RITAM