ODRŽANA KOMEMORACIJA DRAGANU KAPIČIĆU

(3.7.2024) – KK Crvena zvezda Meridianbet održao je u sredu 03.07.2024.godine komemoraciju povodom smrti legende našeg kluba i evropske i srpske košarke Dragana Kapičića koji je preminuo prošle nedelje u 76.godini.

Komemoracija je održana na Malom Kalemegdanu, a prisustvovali su joj Draganov prijatelji, Zvezdaši, ljubitelji košarke, poštovaoci lika i dela našeg Dragana Kapičića, porodica i predstavnici kluba i Košarkaškog Saveza Srbije.

Život i karijera Dragana Kapičića ne mogu se opisati u nekoliko redova, uz par brojki iako su one impresivne: Bio je reprezentativac Jugoslavije čak 169 puta, osvajač zlatnih medalja na SP 1970. godine i 1975. na Evropskom prvenstvu, kao i tri srebrne medalje na Svetskim i Evropskim prvenstvima 1969,1971 i 1974.godine.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio dve titule prvaka države, tri nacionalna kupa, a utakmicom života pomogao je u Udinama tog aprila 1974. godine svojoj Crvenoj zvezdi da osvoji Kupa Pobednika kupova.

Srpska košarka i njegova Crvena zvezda oprostili su se u sredu od čoveka koji je svojim delima ugradio sebe u svaku ciglu zidina na Malom Kalemegdanu gde je počela da se igra košarka na ovim prostorima, i svaki list istorijskih knjiga i almanaha u kojima se pominju Crvena zvezda i jugoslovenska košarka.

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET