OLGA DANILOVIĆ I NATALIJA STEVANOVIĆ NEĆE IGRATI NA JU-ES OPENU

(24.8.2023) – Srpske teniserke Olga Danilović i Natalija Stevanović neće igrati na Ju-Es openu budući da su zaustavljene u kvalifikacijama za glavni žreb četvrtog grend slem turnira u sezoni. Danilović je poražena od Australijanke Prisile Hon sa 2:1 po setovima 5:7, 6:4, 6:1. Stevanović je predala meč Amerikanki Katarini Skot.

Srbija nakon poraza Natalije Stevanović i Olge Danilović neće imati predstavnicu u ženskom singlu na Ju-Es openu.

Natalija Stevanović je predala meč prvog kola kvalifikacija zbog povrede pri rezultatu 6:2, 3:3 protivnici iz Sjedinjenih Američkih Država.

Stevanović je odlično igrala na Vimbldonu, ali ove godine neće biti u prilici da nastupa u Njujorku.

Natalija je povela u prvom setu sa 2:1, ali je protivnica iz Amerike bila jako dobra na servisu i bolje se kretala od srpske teniserke što je na kraju rezultiralo gubitkom prvog seta.

U drugom setu srpska teniserka je uspela da nadoknadi zaostatak od tri gema, ali je pri nerešenom rezultatu, 3:3 zatražila medicinski tajm-aut, a potom i predala meč.

Olga Danilović je poražena na startu kvalifikacija za Ju-Es open uprkos osvajanju prvog seta protiv teniserke iz Australije.

Prisila Hon je 207. teniserka sveta, a u drugom setu je zaigrala dosta ofanzivnije i uspela da izjednači set.

U trećem i odlučujućem setu Danilović je posustala, Hon je posle jednog izgubljenog gema osvojila šest uzastopnih i trijumfovala.

IZVOR: RTS