OPTIMIZAM SELEKTORA PRED DUEL SRBIJA – SLOVAČKA

(30.1.2024) – Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki veruje da će i treći put naš nacionalni tim slavljenički da završi meč u Kraljevu.

“Već treći put igramo u Kraljevu i sećam se da nas je publika nosila do trijumfa. Pozivam ih da nam i ove godine pomognu protiv Slovačke, da nastavimo trijumfalan niz”, rekao je Troicki pred meč koji reprezentacija Srbije igra kao domaćin posle punih pet godina.

Malo problema postoji u planiranom sastavu.

“Svi reprezentativci koji su ovde, u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji su spremni za meč i imaju odlične uslove da se pripreme za petak i subotu. Nažalost, već se znalo da Novak neće da igra, a od planiranih reprezentativaca zbog prehlade je otpao i Hamad Međedović. Međutim, Kecmanović, Đere, Lajović i Ćaćić su spremni za sva iskušenja”.

Stiglo je i sparing pojačanje.

“Priključili smo, po tradiciji, juniorskog reprezentativca Ognjena Milića. Reč je o levorukom talentovanom igraču kome će da puno znači rad sa seniorskim reprezentativcima”.

Selektor Slovačke Tibor Tot veruje u svoj tim.

“Do sada nisam imao prilike da budem u Kraljevu, a uslovi su odlični. Verujem da ćemo jakom timu Srbije, jednom od najboljih u svetu, čak i bez Novaka, da se suprotstavimo kako dolikuje. Došli smo da se borimo, pa Italijane smo namučili prošle godine, bilo je 3:2 za njih, zašto da to ne ponovimo i ovde”, poručio je Tibor Tot.

FOTO – TSS / IVAN RADOŠEVIĆ