“ORLOVI” BEZ KOSTIĆA OTPUTOVALI U PODGORICU

(26.3.2023) – Srbija je zabeležila pobedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije sa 3:0, a raduje i činjenica da naša reprezentacija nije primila gol. Atmosfera u ekipi je pozitivna, pa je usput i lepo vreme obradovalo sve na putu za Podgoricu. Jedini problem predstavlja povreda tetive Filipa Kostića koji se zbog toga uputio u Torino na terapiju

Defanzivna trojka koju su činili Eraković, Gudelj i Pavlović, delovala je sigurno i sinhronizovano, a selektor Stojković nije štedeo pohvale na račun mladog igrača Crvene zvezde koji je prvi put dobio priliku da bude u startnoj postavi našeg nacionalnog tima.

“Veoma sam srećan zbog prvog starta u reprezentaciji Srbije.

Ostvarili smo cilj osvajanjem tri boda i sada smo svi okrenuti utakmici u Podgorici koja neće biti nimalo laka. Mislim da smo sva trojica odigrali veoma dobro pozadi, imali smo podršku i odličnu komunikaciju sa igračima veznog reda, a uspešne intervencije Vanje Milinković-Savića ulile su nam dodatno samopouzdanje. Za odbrambene fudbalere je od izuzetnog značaja kada znaju da i u slučaju greške mogu da se oslone na čuvara mreže svoje ekipe. Pohvale svakako prijaju, naročito kada dolaze od selektora i članova stručnog štaba. Na meni je da nastavim ovako i da se potrudim da i u nastavku kvalifikacija opravdam njihovo poverenje”, rekao je pred put u Crnu Goru fudbaler naše reprezentacije Strahinja Eraković.

Crna Gora je pobedom u Razgradu protiv Bugarske od 1:0 napravila lepu uvertiru za derbi meč drugog kola protiv Srbije, koji je na programu u ponedeljak od 20:45 na stadionu u Podgorici.

FOTO – FSS