ORLOVI POČELI PRIPREME, KONFERENCIJA ZA MEDIJE SELEKTORA DRAGANA STOJKOVIĆA

Najbolja reprezentacija Srbije počela je pripreme za Prvenstvo sveta u Kataru (20. novembar – 18. decembar) i mečeve koji slede u grupnoj fazi sa Brazilom (24. novembar 20,00), Kamerunom (28. novembar 11,00) i Švajcarskom (2. decembar 20,00). Orlovi su se okupili u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, u utorak, 15. novembra sledi put u Manamu gde ih 18. novembra očekuje provera sa Bahreinom (16,30), a dan kasnije Stojkovićevi izabranici stižu u Dohu.

Spisak igrača koji će predstavljati Srbiju u Kataru, selektor Dragan Stojković objavio je u petak, a danas je prvi čovek nacionalnog tima bio na raspolaganju predstavnicima brojnih medija.

-Danas je tačno godinu dana od utakmice sa Portugalom, meča koji nam je doneo sve ovo i zbog čega možemo i moramo da budemo ponosni. Ostvarili smo veoma veliki uspeh, plasirali smo se među 32 najbolje selekcije na svetu i sve nas to čini ponosnim. Što se tiče spiska, pitali ste da li je ovo nagrada za igrače koji su se našli na spisku, nije nagrada nego zasluga, za sve ono što su pokazali tokom kvalifikacija. Ovo su igrači koji apsolutno zaslužuju da nose dres eprezentacije Srbije. Oni koji nisu sada na spisku, oni su naša budućnost, nikome vrata nisu zatvorena, na sve računamo u nekom budućem vremenu. Ovo je turnir koji ne dopušta bilo kakve improvizacije i time smo se rukovodili. Ovde nema mesta sentimentalnosti, da sam mogao sve bih vodio, ali imamo ograničenja i stvari su jasne – rekao je selektor Dragan Stojković.

Mitrović i Vlahović?

-Nijedan selektor ne voli kada mu igrači u klubu ne igraju, nadam se da će biti sve u redu. Ako i ne bude, naći ćemo rešenje, zato sam ja ovde. Dakle, spokojno i spremno idemo u Katar gde će Srbija pokazati sve što može.

Hoćemo li od starta videti napadačku Srbiju?

-Stil koji smo do sada imali doneo nam je rezultate. Ova grupa igrača apsolutno zaslužuje da se nađe na Svetskom prvenstvu, a kako ćemo da igramo…Igraćemo najbolje što možemo. U kom sistemu? Suludo je da sada o tome govorim, videćemo u kakvom su stanju igrači. Ova Srbija će sve učiniti da igramo dobar fudbal i ostvarimo rezultate koje želimo. Imamo tešku grupu, možda i jednu od najtežih, ali to je samo izazov više. Mi smo grupa koja spremno, spokojno i skromno očekuje ovo Svetsko prvenstvo. Trudićemo se da damo svoj maksimum, ako neko bude bolji, pružićemo ruku. Imamo kvalitet, solidarnost na terenu, svoje ciljeve i skoncentrisani smo da dostignemo te ciljeve. Ispred nas su tri utakmice, pokušaćemo da osvojimo dovoljan broj bodova i tako obezbedimo nokaut fazu. Igrači ne moraju ništa, a mogu mnogo. I to je moja poruka igračima. A ono što je najvažnije, vera mora da postoji – istakao je selektor Srbije.

IZVOR I FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE