OSTOJA MIJAILOVIĆ: CILJ TOP OSAM I OSVAJANJE ABA LIGE

(28.9.2023) – Košarkaški klub Partizan održao je Skupštinu kluba na kojoj je glavnu reč imao Ostoja Mijailović.

– Danas je održana Skupština kluba, gde je usvojen finansijski izveštaj, gde smo usaglasili naš Statut sa Zakonom o sportu, imali smo i kadrovskih promena. U UO je došao Đorđe Lukić, predsednik Adrijatik Banke, Srđan Milovanović, vlasnik Antena grup, vlasnik Prva i B92, Dejan Čakajac, vlasnik Mozzarta, je postao potpredsednik kluba. Imaali smo u menadžmentu promene, iskoristio bih se Dejanu Kijanoviću da se zahvalim na šest godina rada i da čestitam Duletu Karavesoviću, koji je postavljen za direktora kluba.

“Usvojen je i Finansijski izveštaj. Raskodi su nam bili 14.500.000 evra, a 14.000.000 su nam bili prihodi. Imali smo 500.000 manjka”, poručio je Ostoja Mijailović, koji je potom pojasnio i da će novi članovi Upravnog odbora doneti novac u klub.

“Obe kompanije biće sponzori KK Partizan, naša sponzorstva su od 75.000 do milion i po evra. UO Partizan je 6-7 miliona ove sezone. Naš budžet nije mali, ovo je najveći budžet u istoriju, koji je ova uprava obezbedila.

Mijailović je otkrio da je Partizan značajno uvećao budžet za takmičarsku 2023/24.

“Naš budžet je 25 posto već u odnosu na prošu sezonu. Morate da shvatite da igrači koji su produžili ugovore sada dosta više vrede”.

“Ciljevi su Top 8, borićemo se za Fajnal for, naravno želimo da osvojimo ABA ligu. Ciljevi su praktično isti kao prošle sezone. Veliki je problem napraviti budžet bez TV prava. Grčki klubovi imaju sedam, osam ili čak devet miliona evra. Partizan nema ni cent od TV prava. Mi moramo da se borimo za stalnu poziciju u Evroligi, a 2025. ako Bog da, bićemo stalni član tako bismo dobijali kompenzaciju preko TV prava”, izjavio je Mijailović i dodao:

“Mi smo bili najgledaniji klub od u ABA i Evroligi, mislim da zaslužujemo nešto zbog toga”.

Partizan nastavlja da postavlja standarde u evropskoj klupskoj košarci! Posle sezone u kojoj su oboreni brojni rekordi, predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailovićizašao je pred javnost posle završene sednice Upravnog odbora i otkrio – prodato je čak 16.124 sezonske ulaznice.

To je apsolutni rekord srpske, a verovatno i evropske košarke. Klub je od prodaje istih zaradio blizu 6.000.000 evra, a taj novac se već nalazi na računu.

“Ova sezona je rekordna. Završili smo prodaju sezonskih karata. Prodato je 16.124 sezonske karte. Ne znam da li će ikada iko dostići ovaj rekord, ovo je rekod za celu Evropu, rekao bih. Hvala navijačima, premašili su očekivanja! Prihod od toga je 690.000.000 dinara. To je već na našim računima”, rekao je Ostoja Mijailović.

Ono što je najvažnije – besplatnih karata nije bilo.

“Niti jedna karta nije podeljena besplatno, osim jako malo sponzorskih karata kojih je bilo svega nekoliko stotina, a južna tribina je kupila 2.000 karata i to su juče sve platili. Ostavili smo samo kontigent karata za dnevne ulaznice”.