OSVETA SE SERVIRA HLADNA

Pre godinu dana australijski političari umesto na teren poslali su ga u pritvor.

Godinu dana kasnije Novaku Đokoviću dozvoljeno je da igra tenis u tom slepom crevu sveta i desilo se očekivano – šampion se vratio na postolje.

Osvajač Melburna za 2023, a ukupno deseti put u karijeri, je naš Novak. U na momente uzbudljivom meču, jer je bilo jasno ko će da pobedi, Srbin je pobedio talentovanog Cicipasa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6, 7:6.

Kovrdžavi Grk se maksimalno trudio, ali on još uvek nema taj kvalitet da pobedi šampiona, posebno ne na Grend slemu.

Novak je napravio brejk u prvom setu i to je bilo dovoljno za 6:3.

U drugom setu se igralo gem za gem, a Nole je taj-brejk dobio sa 7:4.

U trećem setu činilo se da će biti drugačije, jer je brejkom Cicipas poveo sa 1:0. Međutim, Đoković je odmah uzvratio za 1:1 pa se ponovo igralo gem za gem. Posle 5:0 u taj-brejku, Grk je nekako smanjio na 6:5, ali kad je bilo najpotrebnije miran poen za 7:5, 3:0 u setovima, 10. trofej na Australijan openu i 22. Grend slem u karijeri.

Koliko je Đokoviću stalo do pobede videlo se kada se popeo u ložu kod svog tima. Nekoliko minuta Novak je plakao od sreće, uzbuđenja, stresa i jedva se smirio za kasniji govor publici, intervju novinarima Eurosporta i proslavu sa hiljadama navijača na Gradskom trgu.

Svi mi koji živimo u igračkom vremenu Novaka Đokovića, nismo svesni da imamo neviđenu privilegiju da pratimo najboljeg srpskog sportistu svih vremena i najboljeg tenisera ikada. Dobro, ovo drugo treba da potvrdi još jednim Grend slemom, ali i sa 36 godina Nole deluje superiorno. Ovo je uzgred 93. turnir koji je osvojio i 374. nedelja koji će provesti na prvom mestu ATP liste.

FOTO – TENISKI SAVEZ SRBIJE