OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO ZA SREDNJOŠKOLCE U ODBOJCI

(21.4.2024) – Spektaklom na Kalemegdanu u subotu uveče svečano je otvoreno Svetsko prvenstvo u odbojci, za uzrast srednjoškolaca, uz prisustvo ministra sporta Zorana Gajića, gradskog sekretara za sport i omladinu Nikole Penića, predsednika ISF Lorana Petrinke i pred preko 1.000 odbojkaša i odbojkašica i njihovih profesora.

Posle velikog vatrometa, svi učesnici su izašli na teren KK Partizan i uz muziku zajedno se družili i igrali. U Beograd su stigli predstavnici 29 zemalja, a 28. aprila uveče biće poznati prvaci sveta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Beograd je centar svetskog školskog sporta. Predivne su ovo stvari i kada vidim ovoliko osmeha i radosti dece na otvaranju, zaista sam ponosan. Uz evropske zemlje tu su i Bahrein, Saudijska Arabija, Kina, Čile, Uganda i mnoge druge države. Slede nam utakmice i neka pobede najbolji – istakao je predsednik saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković.
I definitivno mečevi će se igrati u čak osam dvorana i hala. Bogat program odbojke Beograđani će besplatno moći da gledaju u sledećim dvoranama: Ranko Žeravica, Master, Vizura, Pinki, Corn, sala Zavoda za sport u Košutnjaku, Bele vode i Hala sportova Žarkovo. Finalni meč devojaka biće održan u nedelju 28. aprila u Hali Master od 16.30 časova, dok je finale dečaka zakazano za 19.00.
FOTO – ISF