PARTIJA ZA NEZABORAV KAPITENA BABIĆA

(18.3.2024) – U hali „Aleksandar Nikolić“ završeno je 61. izdanje međunarodnog boks turnira duge i bogate tradicije „Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić”. Turnir koji je već dugi niz godina svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji ove godine ugostio je 93 boksera i 35 bokserki iz 16 zemalja sveta, od Bolivije, preko Bangladeša, do Francuske, Rusije, Kipra, Belgije, Kazahstana, Jermenije…

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, podržan od strane generalnog sponzora MTS-a i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight, turnir je prikazao visok kvalitet boks škola iz svih delova sveta, a najbolji timski boks pokazali su reprezentativci Kazahstana koji su i osvojili pehar namenjen najboljoj seleciji ovog takmičenja koju je selektoru ovog tima uručio direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta. U finalnoj večeri nakon deset borbi dama, gledali smo 13 muških u kome je fantastičnu partiju pružio kapiten boks selekcije Srbije, superteškaš Vladan Babić savladavši kolegu iz Kazahstana Oizasa Bukaeva 4:0.

„Bio je teži meč nego što sam očekivao, ali potrudio sam se da iskoristim poslednji atom snage i pobedio. Jako mi je značila podrška ljudi koji su došli da me gledaju. Ovo je jedna odlična uvertira pred Evropsko prvenstvo koje će se održati ovde u Beogradu, nadam se da će sve proći dobro kao na ovom turniru i idemo po još zlatnih medalja“ – rekao je kapiten Babić koji je proglašen za najboljeg domaćeg boksera ovog turnira. Pehar mu je uručio Tadija Kačar.