PČELE UBRZALE POBEDU ALKARASA NAD ZVEREVIM

Turnir u Indijan Velsu obiluje teniskim i vanteniskim detaljima.

Roj pčela prekinuo je susret četvrtfinala između Karlosa Alkarasa i Aleksandera Zvereva koji je Španac dobio sa 6:3, 6:1.

Samo što su rivali odigrali dva gema za 1-1, direktno iz pustinje se na terenu pojavio ogroman roj pčela, pa su Alkaras, sakupljači loptica i sudije hitro pobegli sa terena. I Zverev. Meč je bio u prekidu skoro dva sata, dok se nije pojavio stručnjak za insekte i usisivačem pokupio pčele. Alkaras je kasnije u sigurnoj igri lako eliminisao Nemca.

U poslednjem četvrtfinalu Medvedev je savladao Holgera Runea 7:5, 6:4.

I ovaj duel je obeležio incident na otvaranju drugog seta. Posle duže razmene udaraca Danac je skratio lopticu, Medvedev je stigao na mreži da bi posle Runeovog narednog udarca loptica išla pravo u Medvedeva. Rus je odbio udarac, ali je u narednom potezu Rune osvojio poen. Medvedev se iznervirao što se Rune nije izvinio i poslao mu je poruku rukom – gledam te. Intervenisao je sudija, potvrdio da je Rune digao ruku u znak izvinjenja što je Rus prihvatio. Sve je rešeno rukovanjem na mreže i meč je nastavljen.

Rune je u narednom gemu napravio brejk za 2:0, ali je Medvedev odmah okrenuo rezultat za konačnih 6:4.

Rusa u polufinalu čeka Amerikanac Tomi Pol, koji je posle laki luzera Nardija u tri seta savladao i Kaspera Ruda.

U drugom polufinalu igraće Karlos Alkaras i Janik Siner. Italijan je pobedio Lehečku 6:3, 6:3 i tako oborio rekord Novaka Đokovića. kao najmlađi teniser koji je na startu sezone imao vezanih 16 pobeda na turnirima ovog ranga.

FOTO – SCREENSHOT