PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK, JOKIĆ SE ODAZVAO

(10.6.2024) – Nikola Jokić biće deo srpskog nacionalnog košarkaškog tima koji će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Tu infomaciju potvrdio je KSS, koji je objavio spisak selektora Svetislava Pešića.

Aktuelni vicešampion sveta, muška košarkaška reprezentacija Srbije, predstavljaće našu zemlju na Olimpijskim igrama koje se u julu i avgustu održavaju u Lilu i Parizu. U susret početku priprema, selektor reprezentacije Srbije odredio je spisak od 16 kandidata koji će predstavljati nacionalni tim.

Na spisku se nalaze: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će se sa treninzima početi nekoliko dana ranije.

Prve provere bez prisustva publike su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Prvi zvanični prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu.

Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se naš tim sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije. Potom sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni.

Put Lila, tim Srbije kreće 24. jula.

FOTO: KSS