PET NAJSJAJNIJIH ODLIČJA ZA SRPSKE STRELCE NA „BOŽIĆNOM KUPU“ U OSIJEKU

Srpski strelci su blistali na tradicionalnom „Božićnom kupu“ u Osijeku.


Turnir je okupio učesnike iz pet zemalja, među njima i reprezentativce Srbije, Mađarske, Hrvatske. Naši takmičari su osvojili pet zlatnih, jednu srebrnu i šest bronzanih medalja.

Srpski reprezentativci su dominirali u takmičenju seniora vazdušnim pištoljem. Zlato je osvojio Damir Mikec, koji je u meču za zlato nadmašio Duška Petrova. I bronza ide u Srbiju. Treće mesto pripalo je Dimitriju Grgiću.

Zorana Arunović je ubedljivo pobedila u takmičenju seniorki pištoljem. Bila je najbolja u kvalifikacijama, u prvoj fazi finala, a u meču za zlato ubedljivo je pobedila Mađaricu Viktoriju Čonku (16:2 u poenima)

U seniorskim takmičenjima puškom naši takmičari su došli do četiri medalje.

U prvoj disciplini programa, nadmetanju miks parova puškom, najuspešniji su bili Teodora Vukojević i Lazar Kovačević. U velikom finalu nadmašili su Mađare Tomu Rac i Ištvana Penija. U pojedinačnim nadmetanjima puškom do bronzanih medalja došli su Andrea Arsović i Lazar Kovačević.

Na Božićnom kupu, za razliku od mnogih turnira, organizuju se i posebna juniorska finala, a i u njima su srpski strelci postigli odlične rezultate.

Teodora Vukojević je opravdala ulogu favorita u juniorskom ženskom finalu puškom, a do bronze u istoj disciplini stigla je Aleksandra Havran.

Puškom u konkurenciji juniora trijumfovao je Dušan Stojadinović.

I posle juniorskih finala pištoljem srpski strelci su se popeli na pobednička postolja. Bronzane medalje osvojil su Jovana Todorović i Luka Milošević.

U nedelju će na istom strelištu biti održana i „Velika nagrada Osijeka“, na kojoj svi strelci nastupaju u apsolutnoj, jedinstvenoj konkurenciji.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE