PETRA KVITOVA IPAK JAČA OD NATALIJE STEVANOVIĆ

(8.7.2023) – Natalija Stevanović nije uspela da napravi senzaciju u trećem kolu Vimbldona, pošto je poražena od Petre Kvitove rezultatom 2:0 (6:3, 7:5).

Dvostruka šampionka nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu je opravdala ulogu favoritkinje, iskoristila prekid prouzrokovan zbog kiše i došla do plasmana u osminu finala.

Sa druge strane, Natalija je uprkos porazu zapravo veliki pobednik ovog Vimbldona. Stigla je iz kvalifikacija, ostvarila dve velike pobede u glavnom žrebu i na kraju ispala od velike igračice kakva je zasigurno Kvitova. Ovo će biti veliki impuls za nastavak sezone i nema sumnje da će se još pričati o Nataliji u narednom periodu.

Koliko je londonska publika zavolela Nataliju, videlo se kada je izlazila sa terena. Aplauzi i nakon srpskinje za navijače koji su je podržavali.

Prvi set nije bio najbolji za našu teniserku, Čehinja je napravila brejk i uspela da dođe do velike prednosti. Drugi set je doneo i drugačiju sliku na terenu. Natalija se lavovski borila, nije dala protivnici ni trenutak opuštanja, a onda je kiša sve poremetila. Bilo je 5:4 za Nataliju, a posle pauze više ništa nije bilo isto.

Kvitova je ubacila u petu brzinu, odmah napravila brejk i završila posao u dva seta.

IZVOR: MERIDIAN SPORT