PETRIĆ POTVRDIO DA NAPUŠTA KLUPU PARTIZANA

(25.2.2023) – Gordan Petrić je potvrdio da će uskoro napustiti klupu Partizana.

Kao što je i najavljeno, trener crno-belih zbog zdravstvenih problema je doneo odluku da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba.

Petrić će voditi crno-bele do reprezentativne pauze, posle čega će završiti epizodu u Humskoj.

“To sam rekao pre tri nedelje Ivici Kralju. Rekao sam da polako traži trenera kada dođe pauza za reprezentaciju. Razlog, možda mnogi ne znaju, da sam fudbalsku karijeru prekinuo zbog bolesti koje sam imao. Pred pripreme u Turskoj sam išao na preglede, gde su mi rekli da mi preskače srce, skidao sam mladež koji je išao ka melanomu i ne želim da provociram svoj organizam, da mi se evenutalno desi nešto što mi se već dogodilo. Danas sam rekao sportskom direktoru da traži trenera. Da ne dižemo frku, kada se završila utakmica sa Šerifom, rekao sam da je možda dobar trenutak, zbog šok terapije, ali ljudi iz kluba su me zamolili da ostanem do reprezentativne pauze da bi mogli da nađu trenera”, rekao je Petrić na konferenciji za medije pred Radnički iz Kragujevca.

Sada se oseća dobro, ali ne želi da rizikuje.

“Ja sam sada u redu, ali neću da provociram organizam. Od fudbala ne živim, za fudbal živim. Kada sam imao problem sa melanomom, rakom kože, posle pet godina, ja sam više bio sa Peđom u Valensiji, a doktor mi je rekao „polako“. Neću da provociram”.

Petrić je objasnio da će se teško u budućnosti baviti više trenerskim poslom.

“Ne verujem da ću ikada više biti trener”.

IZVOR: MERIDIAN SPORT