PIKSI: “BIĆEMO NAJBOLJI ŠTO MOŽEMO”

(24.6.2024) – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije dan uoči ključnog meča na Evropskom prvenstvu protiv Danske.

Utakmica je na programu u utorak od 21.00 u Minhenu, a Srbiju u drugi krug vodi pobeda, dok u nekom slučaju i remi može da bude dovoljan.

“Razmišljamo o svim segmentima kada je naša formacija u pitanju, tako da ćete sutra videti da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača. U svakom slučaju, bićemo najbolji što možemo” započeo je selektor Srbije obraćanje u Minhenu.

Ko bi po vama mogao eventualno da reši meč i postane junak?

“Ja moje igrače gledam kao tim i od prvoga dana pre tri godine forsiramo taj stil ponašanja, da je tim taj koji pobeđuje i gubi. Suzdržaću se da dam neki precizniji odgovor po tom pitanju. Delujemo organizovano, timski, svaki igrač daje doprinos. Nema isticanja… Tim je uvek bio i biće najvažniji. Od 28. maja smo zajedno, besprekorno je ponašanje, čudi me da se nisu pobili između sebe za to vreme. Imamo zajedništvo i ne damo nikome da nam pokvari to” , izjavio je Stojković.

Kako rešiti problem u uvodnom delu meča?

“To je dobra konstatacija i jedna vrsta problema koji želimo da popravimo. Puno pričamo i slažemo se da moramo da budemo bolji u prvih dvadesetak minuta, to se dešavalo i u Austriji i Švedskoj. Trudićemo se da to ispravimo već sutra, da psihološka priprema bude bolja. Pravimo analize, razgovaramo o onome što se desilo. Odigrali smo dosta dobro i sa Slovencima i Englezima i nadam se da ćemo se na kraju više radovati više od njih”.

FOTO: FSS