PIKSI NEĆE MOĆI DA RAČUNA NI NA MIHAILA RISTIĆA

(10.10.2023) -Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi neće moći da računa ni na Mihaila Ristića u ovom reprezentativnom ciklusu.

Grupi povređenih igrača pridružio se i levi bek Selte.

“U poslednjim minutima utakmice koje je odigrao za svoj klub u nedelju, pri nezgodnom pokretu osetio je bol sa unutrašnje strane kolena. Jutros je imao klinički pregled i magnetnu rezonancu posle čega je konstatovano istegnuće unutrašnjeg bočnog ligamenta kolena, usled čega će morati da prođe kroz proces oporavka koji će trajati najmanje od sedam do deset dana”, rekao je doktor A tima Srbije Dejan Aleksandrić.

Ristić je napustio SC FSS, pozdravio se sa selektorom Stojkovićem, stručnim štabom i saigračima kojima je poželeo sve najbolje i maksimalan uspeh u narednim utakmicama.

Piksi je na konferenciji za medije u ponedeljak pričao upravo o Ristiću.

“Meni je drago zbog Ristića da se vratio, njega mnogo cenim. Kada za godinu dana igrate osam minuta malo je nelogično zvati ga, bilo bi teže objasniti ga. Isključivo je minutaža u pitanju što nema nekih igrača, to je forma, nedovoljno igranje. Drago mi je da Ristić igra u klubu u kontinuitetu, to me je i navelo na odluku da ga pozovem. Bio je deo kvalifikacija, on se vraća i mnogo mi je drago zbog toga. Može da odigra na nekoliko pozicija, prvo sam ga znao kao vezistu, a onda da može da odigra po strani, napred i nazad. Spreman je da odigra na nekoliko pozicija i biće na raspolaganju u odnosu na to kakvu odluku budem doneo. Da će odigrati kako treba ako bude igrao – u to sam ubeđen. Jako mi je žao zbog perioda ranije, ali je i sam bio svestan situacije u kojoj se nalazi. Izabrao je odličan klub Benfiku, ali je imao peh da je tu već standarni igrač”, rekao je Stojković.

Srbija u subotu igra protiv Mađarske, a nakon toga u utorak dočekuje sa Crnu Goru.