PIKSI: “PRUŽA NAM SE ŠANSA DA REŠIMO SVOJU SUDBINU”

(21.6.2024) – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, razgovarao je sa novinarima posle remija sa Slovenijom i pred meč odluke sa Danskom.

Fudbaleri Srbije su u prvom kolu EP poraženi od Engleske 1:0, a u drugom su remizirali sa Slovenijom 1:1.

“Utisci su pomešani, mogli smo da izgubimo, a nismo izgubili, a opet sa druge strane smo učinili sve da pobedimo, ali nije došlo do toga, jer smo u toj realizaciji nismo bili na nivou. Stvoren je veliki broj šansi, što je dobro na turniru, na jakom takmičenju, ali nekada kada vidite praktično loptu u mreži, ne mora tako i da se desi. Jedan mnogo važan gol, jedan rezultat mnogo važan za nas, jer i dalje ostajemo u igri, a svesni činjenice da ako želimo, a želimo, da idemo napred, mi moramo jednu utakmicu da pobedimo. Da li je Engleska, Slovenija ili Danska. Jedan gol koji je došao u poslednji čas i koji nas ostavlja u trci za taj prolaz”, izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Reprezentaciji Srbije za plasman u osminu finala potrebna je pobeda u poslednjem kolu protiv Danske 25. juna.

“Danska je dobra u svakom slučaju, oni su standardno na tom nekom nivou što se tiče učešća na EP i SP, ekipa je s kojom može da se igra, niti su nepobedivi, niti su nedodirljivi, mi imamo svoju kalkulaciju, svojum atematiku i učinićemo sve da rešimo u svoju korist. Neće biti lako, kao što nije bilo ni u ove dve. Pruža nam se šansa da rešimo svoju sudbinu. Gledali smo ih, ono što je najvažnije za Dansku, to je učešće ovde, gledali smo utakmicu protiv Slovenije, gledali smo protiv Engleske i što se tiče te neke analize i nekih informacije, oni će biti pravovremeno obavešteni o tome i u tom cilju ćemo se spremati da što bolje dočekamo taj meč”, rekao je Stojković.

FOTO: FSS