PLANIRA SE IZGRADNJA GOLF TERENA I SPORTSKOG KOMPLEKSA SA OTVORENIM I ZATVORENIM TERENIMA

(1.3.2024) – Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović upoznao je na Zlatiboru ministra sporta Republike Srbije Zorana Gajića sa planovima opštine na izgradnji novih sportskih sadržaja, od kojih su svakako najznačajniji i najzahtevniji izgradnja sportskog kompleksa sa otvorenim i zatvorenim terenima, kao i izgradnja golf terena u blizini Ribničkog jezera. Stamatović i Gajić su zajednički konstatovali da će završetkom tih sportskih objekata Zlatibor postati jedna od najznačajnijih destinacija na Balkanu i u Evropi kada se sportske ekipe budu odlučivale za lokaciju na kojima će obavljati svoje pripreme.

Tokom boravka ministar Gajić i šef njegovog kabineta Jovan Knežević su u pratnji direktora Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor Nikole Novakovića obišli postojeće sportske objekte i lokacije na kojima se grade novi sadržaji, nakon čega nisu krili zadovoljstvo činjenicom da se i naša najposećenija planina priključila ubrzanom razvoju Srbije i boljem iskorišćenju svih svojih prirodnih i razvojnih potencijala.

– Pored Ribničkog jezera uskoro krećemo sa izgradnjom savremenih golf terena, a mogu reći da smo već dve godine za redom ugostili najbolje motocikliste sveta u vožnji po brdskom terenu. Svakako nismo zaboravili ni najmlađe u Srbiji i u regionu, tako da je Zlatibor već prepoznatljiv po fudbalskim i teniskim turnirima za mlađe kategorije, a na našoj planini se organizuju i brojni kampovi u košarci, fudbalu, odbojci i puno drugih olimpijskih i neolimpijskih sportova – istakao je Stamatović.

FOTO – OPŠTINA ČAJETINA