POČELO SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI ZA SREDNJOŠKOLCE

(24.6.2024) – Spektakularnim otvaranjem i zvanično je počelo Svetsko prvenstvo za srednjoškolce u kineskom distriktu Makau. Za naslov najboljeg u konkurenciji dečaka i devojčica boriće se 20 reprezentacija, a Srbija ima predstavnika u muškoj konkurenciji.

Posle obraćanja domaćina takmičenje je otvorio predsednik Svetske federacije za školski sport Loran Petrinka.

Prepuna hala pozdravila je i sve učesnike kao i članove borda ISF, među kojima je bio i Željko Tanasković.

U prvoj utakmici posle svečanog otvaranja Makao je bio bolji od Indije. Reprezantaciju Srbije predstavlja gimnazija iz Kraljeva, a momci koje predvodi profesor trener Adamović veruju da će na najbolji način predstavljati svoj grad i državu Srbiju. Prvi meč igraćemo protiv Brazila, koji je izgubio od Ugande.

Fenomenalno otvaranje je iza nas. Bravo za domaćine. Našim momcima želim da se pokažu u najboljem svetlu a ako se ukaže prilika naravno i da osvoji medalju. Ovakva takmičenja pamte se za ceo život. Savez za školski sport se potrudio da im obezbedi lep put i smeštaj sa ostalim ekipama. Sada je na momcima da dobro igraju, da se druže sa ostalim timovima, jer ovde su dečaci i devojčice sa svih kontinenata. Ovim putem želim da se zahvalim državi Srbiji i Ministarstvu sporta, bez čije finansijske pomoći, školski sport ne bi mogao da nas predstavlja svuda u svetu na sjajan način – poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

U Makau je i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. On je juče predsedniku ISF Petrinki uručio majicu sa logom grada Beograda.

FOTO – ISF