POSAO JOŠ NIJE GOTOV

(2.6.2024) – Na konferenciji za medije posle sjajne igre, pobrede nad Muzetijem 3:2 i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa, Novak Đoković je izneo svoja zapažanja.

Bio sam u velikom problemu na terenu, u nekom trenutku nisam znao šta da radim…Lorenco je sve vraćao, pravio vinere, odlično servirao. Definitivno me je publika pogurala, na 2:2 u četvrtom setu su počeli da skandiraju moje ime, od tog trenutka sam bio drugi igrač, dobio sam novu energiju. Ne znam šta se promenilo, dotad su navijali za njega, ali bilo je to sjajno za mene.

Jahao sam na tom talasu u petom setu, čvrst je to bio stisak, nisam želeo da ispustim pozitivan trenutak. Čujem da je ovo najkasniji finiš u istoriji Rolan Garosa, rekao sam Lorencu da je bio neverovatan i da može da bude ponosan na svoju partiju. Gorka pilula za njega, ali ovo je najbolji tenis koji sam ga video da igra. Blistava mu je budućnost ako nastavi ovako.

Da li je bilo straha kod nekih poena?

Kada se igraju razmene od 20 i više udaraca u dva ujutru, ko igra u dva ujutru…Ne bih previše o tome, ima lepših stvari da pričamo, bio je neverovatan meč, dobro je pobediti u tri ujutru, ali na kraju turnira, ne u trećem kolu. Moraću svoje mlade gene da uključim kako bih se oporavio. Muzeti je igrao tenis života, nije promašivao, bilo je blatnjavo, ‘teški’ uslovi zbog kojih nije bilo lakih poena servisom, svaki poen se morao zaraditi. Morao sam da se guram do krajnjih granica fizički kako bih dobio ovaj meč. Ovo su istorijski trenuci, ovakvi mečevi ostaju zauvek.

Da li je ovo poruka protivnicima?

Moja životna priča je da se zainatim kad me svi otpisuju. To me dodatno motiviše, a toliko puta sam u karijeri pokazao od čega sam satkan. Ali kako kaže Kobi Brajant: ‘Da li je posao gotov? Posao nije gotov (job finished? job not finished) – rekao je Novak Đoković.

FOTO – SCREENSHOT /EUROSPORT