POSTEKOGLU NOVI MENADŽER TOTENHEMA

(6.6.2023) – Australijski fudbalski trener Ange Postekoglu novi je šef stručnog štaba Totenhema, saopštio je londonski klub.

Postekoglu je rođen u atinskoj Nea Filadelfiji, naseljenoj grčkim izbeglicama iz Turske, ali je posle vojnog puča u Grčkoj njegov otac 1970. emigrirao u Australiju pa je Angelos odrastao u Melburnu.

Postekoglu (57) je sa Totenhemom potpisao četvorogodišnji ugovor, a u engleski klub dolazi iz Seltika, koji je vodio prethodne dve godine.

Ange donosi pozitivan mentalitet i brz, napadački stil igre… Uzbuđeni smo što nam se Ange pridružio dok se spremamo za sezonu pred nama”, rekao je predsednik Totenhema Danijel Levi.

Bivši australijski reprezentativac trenersku karijeru je počeo 1996. godine na klupi Saut Melburna, a zatim je vodio selekcije Australije do 17 i 20 godina.

U nastavku karijere vodio je Brizbejn, Melburn viktori i japansku Jokohamu, dok je od 2013. do 2017. godine bio na čelu “A” reprezentacije Australije, koju je odveo na dva Svetska prvenstva (2014. i 2018. godine).

Sa Seltikom je osvojio dve uzastopne titule prvaka Škotske, dve titule u Liga kupu i jedan trofej škotskog Kupa.

Londonski klub je sezonu u Premijer ligi završio na osmom mestu i ostao bez plasmana u evropska takmičenja, što je dobra stvar za Postekoglua.