POZNAT SPISAK IGRAČA ZA SP U DOHI

(1.2.2024) – Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović objavio je spisak od 15 igrača za Svetsko prvenstvo u Dohi 2-17. februara.

U odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u sastavu nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića. Stevanović je i najavio izmene u timu a podsetimo da je i pred Zagreb promenio deo sastava koji je nekoliko meseci ranije osvojio četvrto mesto u Fukuoki.

Umesto Milojevića i Radulovića tu su Đorđe Vučinić i, kao apsolutni debitant na velikim takmičenjima, mladi igrač Partizana Luka Gladović. Po prvi put će na Svetskom prvenstvu igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali i u Zagrebu.

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su još treneri: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, kondicioni trener Dajana Zoretić, lekar dr Ivan Marjanović.

Reprezentacija je u grupi sa Japanom (utakmica je 5. februara), Crnom Gorom (7. februar), SAD (9. februar). Ako Srbija bude prva u grupi biće direktan učesnik četvrtfinala. Kao druga ili treća razigravaće u osmini finala i za očekivati je da na ovom delu takmičenja obezbedi učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.