POZNAT SPISAK RUKOMETAŠA ZA DUEL PROTIV SLOVENIJE

(18.10.2023) – Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona, objavio je spisak igrača koji će odigrati pripremne mečeve pred EP protiv Slovenije. Dueli sa Slovenijom biće ujedno poslednja provera za naš tim pred početak Evropskog prvenstva, koje će se održati u januaru. Srbija će na megdan Sloveniji 4. i 5. novembra, a igraće se u Černomelju i Kočevju.

“Ovo će biti jedna izuzetno važna nedelja i provera za nas jer smo na okupu posle mnogo vremena. Poslednji put smo kao ekipa bili zajedno u maju mesecu ove godine. Iako pratimo sve igrače, neophodno je da budemo zajedno, da provedemo vreme kao tim uživo. Neki od njih su promenili klubove, neki pozicije i uluge unutar postojeće ekipe i sve to je neophodno sada prilagoditi nacionalnom timu. Takođe, ovo je prilika i za ”svežu krv” u ovoj grupi momaka i da igrači pokažu svoje mogućnosti i aspiracije u najboljoj seniorskoj selekciji. Pet dana treninga daju prostora za neke igrače da se odmore, a nama da fokus usmerimo i na taktički deo. Utakmice protiv Slovenije su prilika da odmerimo snage sa jako kvalitetnim timom i ti mečevi će nam pokazati pravac u kom će se kretati pripreme do Nemačke”, rekao je Đerona.

Na spisku se nalazi sledećih 22 igrača:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar

Leva krila: Nemanja i Vanja Ilić

Desna krila: Vukašin Vorkapić i Bogdan Radivojević

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić

Bekovi: Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Matija Nikolić, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Đorđe Đekić, Miloš Orbović, Uroš Kojadinović, Predrag Vejin.

FOTO: RSS