PREDSEDNIK NAPRETKA IZ KRUŠEVCA PODNEO OSTAVKU

(22.8.2023) – Doskorašnji predsednik Upravnog odbora Napretka Miloš Nenezić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju.

Kruševački superligaš poražen je od lučanske Mladosti u četvrtom kolu domaćeg šampionata, što je izrevoltiralo domaću publiku nakon čega su se začuli povici “Uprava napolje” što je bio povod da Nenezić napusti klub.

-Nikom ko voli Napredak nije lako pao jučerašnji poraz, a mogu reći da je meni sinoćno skandiranje jednog dela publike palo, možda, najteže u mojoj profesionalnoj karijeri, pa danas dajem neopozivu i momentalnu ostavku”, istakao je u uvodu vanredne konferencije za medije Miloš Nenezić i skidajući Napretkovu značku sa revera, vrativši ključeve od klupskih prostorija, nastavio:

-Da podsetim da sam na ovo mesto postavljen pre tri godine kada je klub posle 11 kola imao sedam bodova. Kada je u Ligi bilo 20 klubova, a šest je ispadalo i kada smo uspeli, do kraja godine da ostanemo u Ligi. Pored sređivanja odnosa u klubu, radnoj zajednici, raznih sudskih sporova, gde smo imali jedan košmar, gde smo imali pauzu od šest meseci posle ostavke prethodnog predsednika, uz obaveze koje su pristizale, plate bile neisplaćene, uz neregulisane dugove ka dobavljačima. Sve smo to popeglali, ili otkačili i sve doveli na izvesno, maltene na nulu. Organizovali smo školu, mislim na sve mlađe kategorije, sredili smo klub i što se tiče trenerskog i kadrovskog potencijala, očistili od onih koji nisu bili dobronamerni. Sada imamo stabilne finansije do kraja godine. Nadam se da neće sponzori, koje je ta Uprava dovela, sada da otkažu ugovore.

Obrazlažući ostavku Nenezić je dodao.

-Nikad nisam napuštao kada je situacija loša. Ne smatram ni sada da je loša. Četiri kola su tek odigrana, osvojen je samo bod, a loše je što nismo postigli gol. Imali smo, međutim i goru situaciju u prošloj sezoni, ali smo našli put da sve prevaziđemo. Ono što smatram da je greška Uprave, prevenstveno moja, su dve stvari. Jedna, što nisam mogao da nađem još više para, jer očigledno da je za Superligu potrebno puno, puno više nego što mi možemo. A, obezbedili smo 200 hiljada evra mesečno. Iz toga proizilazi druga greška. Nismo mogli da dovedemo igrače, zato što traže, za mene neprimerene svote novca. Mi smo se opredelili za neki limit, više nismo mogli, a neki klubovi nude duplo, ili tri puta više od našeg gornjeg limita. I ispalo je da smo ovaj prelazni rok odradili vrlo loše, ali prelazni rok traje do 15. septembra i još uvek može da se reaguje.

Zahvaljujući Upravnom odboru, Skupštini, radnoj zajednici, stručnom štabu, za koji je apostrofirao da odlično radi svoj posao, igračima, osim pojedincima, i pravim navijačima Nenezić je u dahu nastavio:

-Posle sređivanja svega, infrastrukture, lokala koje smo odradili i započeli, planova koje imamo, uređenja parkinga, dograđenja aneksa, sređivanja finansijskog stanja, pravnog, statusnog, odnosa sa klubovima, FSS, da nakon svega toga neko kaže – Uprava napolje!? Zbog čega, zbog primljenog gola u 90. minutu i možda najbolje partije koju je Napredak odigrao u poslednjih iks meseci. Ako je za to Uprava kriva, ide Uprava napolje, pa da vidimo kako će dalje da se odvija situacija. Inače, zahvaljujem se i Gradu, koji se maksimalno uključio i najzad smo počeli da funkcionišemo kao tim. I zato mi je jako žao što sam se odlučio za ovaj potez – kazao je između ostalog doskorašnji predsednik Napretka na vanrednoj konferenciji za medije.

FOTO: SCREENSHOT