PREDSEDNIK VUČIĆ NA OTVARANJU STADIONA U LOZNICI

(18.11.2023) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u poseti Loznici. Obišao je završne radove na renoviranju hotela Podrinje i novoizgrađeni stadion Lagator. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, kapaciteta 8.000 gledalaca sa dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. 

Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA. Na pitanje zašto stadion nije otvoren u maju, Vučić je kazao da je bilo problema sa travom jer je hibridna pa se jedan deo nije dobro primio.

“UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji – loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA”, istakao je Vučić.

Kako je ocenio, kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije prevelik problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona. Vučić je najavio i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu. Kako je rekao, u novi Čair trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra.

Prva utakmica na novom stadionu u Loznici biće odigrana danas između domaćih fudbalskih klubova Loznice i Vrela.

“Čini vam se da možete da poletite kada na ovakav stadion izađete”, izjavio je predsednik Srbije.

FOTO – SCREENSHOT