PROFI BOKSERSKI SPEKTAKL NA ZLATIBORU 5. JANUARA

U GLAVNOJ BORBI NASTUPAJU JELENA JANIĆIJEVIĆ I SARA VAJDMAN

Plemenita veština otvara sportsku 2023. u Srbiji.

Meč za šampionku Evrope u boksu će se održati 5. januara u sportskoj dvorani na Zlatiboru.

U organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta, zlatiborsko boks veče priuštiće svim ljubiteljima ovog sporta pet mečeva koji će biti prenošeni na TV Arena Fight za ceo region.

Srpska reprezentativka u olimpijskom boksu Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2022, boriće se za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Vajdman iz Nemačke.

Susret sa nemačkom šampionkom na Zlatiboru biće za Jelenu prvi prifesionalni meč pred domaćom publikom. Do sada je boksovala sedam profi susreta, sve u inostranstvu, aktuelna je šampionka Starog kontinenta (EBU evropska titula) i trenutno je četvrta na svetu.

Bronzana srpkinja u olimpijskom boksu protiv Nemice Vajdman, u poluvelter kategoriji, boriće se za šampionski pojas i ulazak na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta Irkinje Keti Tejlor.

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri 5. januara 2023. boksovće finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu:

Antonio Biset (Kuba) vs Igor Rogić – poluvelter

Aleksa Marković vs Josif Bijelić  – lakoteška

Nenad Jovanović vs Vladimir Gubaš – polusrednja

Nikolina Gajić vs Aleksandra Rapajić – polusrednja

U zabavnom programu u sportskoj hali Turističko – rekreativnog kompleksa Zlatibor nastupiće Teodora Džehverović.

FOTO – BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE