PRVI PORAZ ODBOJKAŠA OD DOMAĆINA

(1.9.2023.) – Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je prvi poraz u 3. kolu grupe A na Evropskom prvenstvu. Pred prepunom halom Pala Barton u Peruđi, Italija je savladala naš tim maksimalnim rezultatom 3:0 (25:15, 25:19, 25:21). Bio je to prvi poraz Srbije koja sada ima skor 2- 1, posle trijumfa nad Švajcarskom i Belgijom.

Naši momci su dobro otvorili meč, poveli sa 3:1,ali to je, ispostaviće se kasnije, bilo jedino vođstvo našeg tima. Nošeni podrškom prepune hale u Peruđi, svetski ievropski prvaci su brzo preuzeli kontrolu i lako došli do prednosti od 2:0 u setovima. Izabranici selektora Igora Kolakovića zaigrali su angažovanije u trećem setu, dugo držalipriključak, ali su na kraju Italijani uspeli i taj odlučujući set da reše u svoju korist. Domaća selekcija je sad na skoru 3- 0,zajedno sa timom Nemačke, koja je ranije danas rutinski savladala Estonce s maksimalnih 3:0.

Reprezetacija Srbije se sadaseli u Ankonu, gde će odigrati dva preostalameča grupne faze,upravo protiv Nemačke i Estonije. U ponedeljak od 18:00 sati Srbija u igra protiv baltičke selekcije, dok  će u utorakodmeriti snage sa selekcijom Nemačke, od 21:00 čas.

FOTO: CEV