RAJS NAJZAD POTPISAO UGOVOR SA ARSENALOM

(15.7.2023) – Doskorašnj kapiten Vest Hema Deklan Rajs je zvanično postao novi igrač Arsenala u rekordnom transferu na Ostrvu koji sada iznosi 117.000.000 evra, plus 6.000.000 evra koliko će „Čekićari“ inkasirati kroz bonuse.

Ovim transferom oborio je rekord koji je prvobitno držao Džek Griliš, za najskuplji transfer u Velikoj Britaniji (117 miliona, bez bonusa).

Podsetimo, Rajs je nakon odlaska u penziju Marka Nobla postao kapiten “Čekićara” i tokom godina postao standardni član prve postave u reprezentaciji Engleske.

“Žao mi je što nas Deklan napušta, ali verujem da su svi u klubu ponosni na ulogu koju su odigrali u njegovom putu od naše akademije do toga da postane najskuplji engleski fudbaler. Našim navijačima želim da poručim – klub nije želeo da proda Rajsa. Želeli smo da izgradimo tim oko njega, ponudili smo mu bolje uslove od ovih koje je ranije imao, ali on je jasno stavio do znanja da želi da ide, da mu je potreban izazov. Nakon toga smatrali smo da nije u redu da mu stajemo na put, pa smo mu dozvolili da ode” –  rekao je predsednik Vest Hema Dejvid Saliven.

Rajs je ostavio dubok trag u Vest Hemu, naročito nakon prošlogodišnjeg osvajanja Lige konferencije.