RAZIGRANA ZVEZDA DEKLASIRALA NEFČI SA 4:0

(8.7.2023) – Šampion Srbije je nastavio sa odličnom igrom i rutinski savladao Nefči u drugom meču priajteljskog turnira u Rusiji – 4:0.

Prvo poluvreme je bilo skoro pa savršeno. Tri gola u mreži ekipe iz Azerbejdžana i odličan poligon za mečeve Superlige gde protivnici staju u niski blok, pa crveno-bele traže način da nađu put do mete.

Promešao je karte Barak Bahar u odnosu na meč sa Zenitom, pružio šansu Piteru Olajinki i Žan Filipu Krasu od prvog minuta, ali je sve u drugi plan bacio neverovatni Stefan Mitrović. Gol i asistencija za epitet najboljeg pojedinca.

Krenulo je akcijom u 9. minutu, Kraso je asistirao, a Mirko Ivanić nije dodao Mitroviću, već je sam završio za 1:0.

Osam minuta kasnije Mitrović se pojavio na suprotnoj, desnoj strani, primiro loptu od Bukarija i slabijom nogom je plasirao u mrežu.

Sjajno poluvreme začinio je Bukari lepim golom u 41. minutu..

Bahar je mnogo toga promenio u drugom poluvremenu, tempo igre je prilično opao, ali Zvezda je ređala šanse pa se u listu strelaca upisao Jovan Šljivić, koji je krunisao kombinaciju Zvezdine dece i postigao prvi gol u prvom timu crveno-belih.

Crveno-beli će u sredu od 18 časova i 30 minuta igrati poslednji meč protiv Fenerbahčea i tada ćemo znati da li će uspeti da obogati svoje vitrine novim trofejem. Zvezda je dosada pobedila Zent 2:1, a Rusi su bili bolji od Nefčija 3:1.