REALU SE ISPLATIO INCIDENT – PANTER KAŽNJEN SA DVE, LESOR SA JEDNOM UTAKMICOM ZABRANE IGRANJA

(28.4.2023) – Rukovodstvo Evrolige je objavilo kazne nakon prekida utakmice u Madridu, koju je Partizan dobio trenutnim rezultatom 95:80 i poveo sa 2:0 u seriji protiv Reala.

Oba kluba su kažnjena sa po 50.000 evra.

Jabusele je kažnjen sa 5 mečeva suspenzije, Panter sa dve, Lesor i Dek sa po jednom utakmicom, a zanimljivo da čovek koji je napravio incident, veteran Ljulj uopšte nije sankcionisan, Ovo su konačne odluke i ne postoji mogućnost žalbi.

Pošto su uleteli su klupe igrači oba tima, sem Rodrigesa, epilog je bio da je isključen ukupno 21 igrač na obe strane, pa tako nije bilo uslova da se meč nastavi i meč je registrovan rezultatom -95:80.

Partizan je generalno loše prošao kada se sve sabere i oduzme. Panter je naivno naseo na provokaciju Ljulja, a bez njega, zatim Lesora i povređenog Egzuma ozbiljno je oslabljen za naredna dva meča, od kojih bar jedan u Beogradu mora da dobije. Špancima će nedostajati Dek u trećoj utakmici i Jabusele, ali ako se vrati Tavares definitivno igrački imaju prednost u Areni.

Partizanovih 20.000 navijača sada imaju ključnu ulogu. Moraju da naprave pakao u dvorani, ali bez i najmanjeg incidenta, jer Španci, videli smo to u Madridu, samo to čekaju.

FOTO – SCREENSHOT