RUD PRVI PUT U KARIJERI POBEDIO ĐOKOVIĆA

(13.4.2024) – Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Monte Karla pošto ga je pobedio Kasper Rud sa 2:1 (6:4, 1:6, 6:4).

Loše je delovao Đoković na startu meča, što je kaznio Rud prvim brejkom, pa potpm i drugim za 4:1. Uspeo je Novak u nastavku prvog seta da smanji zaostatak i oduzme servis protivniku, ali je Rud iskontrolisao prvi set do kraja i poveo sa 1:0.

Uspeo je Đoković da uhvati ritam na startu drugog seta i posle osvojenog prvog gema na svoj servis, u narednom lako oduzme servis rivalu za 2:0 i to ponovi još dva puta za ukupnih 6:1.

Posle odličnog drugog seta ponovo je Novak delovao anemično na terenu pa je Rud brzo došao do dva brejka prednosti – 3:0. Smanjio je Nole na 4:3, ali više nije mogao pa je prvi put u karijeri Norvežanin pobedio najboljeg na svetu.

– Naravno da sam razočaran kada izgubim ovaj meč. Bilo je tesno. Čestitke Kasperu. Igrao je jako dobro, posebno na početku prvog i trećeg seta. Imao sam svoje šanse, ali poslednji gem nije bio dobar. Neiznuđene greške, bio je solidan do poslednjeg udarca i zasluženo je pobedio. Moja igra je bila nekako gore-dole. Pozitivna stvar je što sam nekako uspeo da se vratim nakon izgubljenog prvog seta, pronašao sam snagu u igri. Dakle, ima i pozitivnih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali sam razočaran naravno.

To znači da će u finalu ovogodišnjeg Monte Karla igrati Cicipas i Rud.

FOTO – SCREENSHOT