RUKOMETAŠICE PORAZOM ZAVRŠILE UČEŠĆE NA SVETSKOM PRVENSTVU

(11.12.2023) – Rukometašice Srbije su poražene od Japana 22:20, u okviru poslednjeg meča druge faze Svetskog prvenstva. Srbija je ovim porazom zavrišla takmičenje bez ijedne pobede u drugoj fazi šampionata.

Bilo je izjednačeno na startu meča, Jovović je postigla prvi pogodak za Srbiju. Ipak, Japanke su se razigrale u nastavku i predvođene sa Saki Hatori koja je postigla četiri pogotka, došli su do pet golova prednosti u 10. minutu (6:1). U nastavku su se srpske rukometašice preuzele inicijativu i zaigrale bolje i do 19. minuta došle do izjednačenja (6:6). Dva pogotka u tom delu meča je postigla Radosavljević, Janjušević, Vukajlović i Veličković po jedan.

Trebalo je Japanu čak 14. minuta do novog pogotka, došle su do vođstva u 25. minutu, kada je strelac bila Hatori, a potom je bila precizna i sa sedam metara, čime je došla do šestog pogotka. Srbija je u naredna dva minuta golovima Stamenić i Veličković došla do izjednačenja (8:8). Na poluvreme su naše rukometašice otišle sa golom zaostatka, pošto je u 29. minutu pogodila Kasai za (9:8).

Japan je otvorio bolje drugo poluvreme i brzim golovima Nakajame i Aizave pobegao na plus tri. Nekoliko puta je Srbija prilazila na gol zaostatka, najviše pogotcima Laništanin i Vukajlović (14:13). Ipak, nisu uspevale da dođu do izjednačenja ili eventualnog preokreta. Svaki put kada su naše rukometašice dolazile na posed zaostatka, Japan bi pogodio i pobegao na plus dva (17:15).

U poslednjih 10 minuta, usledila je serija Japanki 3:0, sa kojom su došle do velikih četiri gola prednosti  (20:16) i na kraju rutinski privele meč kraju (22:20).

Najbolji strelac u timu Uroša Bregara, bila je Vukajlović sa šest pogotka, pratila je Laništanin sa pet, dok je Veličković postigla tri pogotka.

Kod Japanki, Nakajama je pogodila šest puta, Aizava i Hatori po četiri, a Sasaki tri puta.

FOTO: RSS