RUNE SE REVANŠIRAO KECMANOVIĆU

(24.10.2023) – Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da još jednom u svega par dana savlada Runa Holgera u duelu prvog kola Bazela (2:1).

Imao je naš teniser set i brejk prednosti, ali je od tog trenutka krenuo jednostavno da posustaje u igri malo po malo, sve dok mu se Rune nije revanširao za poraz u Stokholmu od pre šest dana. Za prvi set može da se kaže da je najbolji u sezoni za Kecmanovića. Sve mu je polazilo za rukom, a uz to ni Rune nije bio na svom nivou.

Brejkove je pravio u drugom i šestom gemu, a nakon samo 26 minuta igre stekao je vođstvo u setovima. Rune je podigao nivo igre u drugom periodu, ali to mu nije pomoglo da sačuva svoj servis u sedmom gemu. Delovalo je da Kecmanović ima sve u svojim rukama i da će upisati još jednu pobedu, međutim u maratonskom osmom gemu je pao i nije uspeo da spasi četvrtu brejk loptu. Rune je slao projektile, naročito iz forhenda, a Kecmanović je u 12. gemu uspeo da spasi dve brejk, odnosno set lopte, ali treću nije.

Kecmanović je na startu odlučujućeg perioda spasao brejk loptu, ali je onda u četvrtom gemu ispustio svoj servis a da nije osvojio niti poen. Rune je relativno rutinski priveo susret kraju i tako zakazao susret protiv Sebastijana Baesa.