SAJAM SPORTA U OBRENOVCU

(17.5.2024) – U hali sportova Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac”, održan je Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda, Sportskog saveza Obrenovca i GO Obrenovac pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Predstavljeni su sportski klubovi koji su aktivni na teritoriji opštine Obrenovac. Događaju su prisustvovali predškolci i učenici obrenovačkih osnovnih škola.

Prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

Održan je 3. po redu Sajam sporta u Obrenovcu. Sportska hala je bila puna mališana, koji su se ovom prilikom upoznali sa brojnim sportskim disciplinama. Svi sportski klubovi koji su aktivni na teritoriji naše opštine su bili u hali, njihovi predstavnici družili su se sa mališanima koji su posetili ovaj događaj i predstavili sportove najmlađima – rekao je Stanojević.

 

Na ovom događaju ukazano je na značaj bavljenje sportom tokom odrastanja, kao i na ulogu koju sport ima u održavanju zdravlja u celosti.

Sajmu sporta prisustvovao je i Dane Korica, legenda srpskog sporta, koji je takođe istakao značaj podržavanja zdravih životnih navika.

Važno je da se deca edukuju o tome koliko sport utiče na očuvanje zdravlja. Kada se deca od najranijeg uzrasta bave sportom, to im postaje navika. Sport je zdravlje i sreća – naveo je Korica.

FOTO – SSAB