SAJMOVI SPORTA U OBRENOVCU I NOVOM BEOGRADU

(27.10.2023) – U organizaciji Sportskog saveza Beograda, a uz pokroviteljstvo sekretarijata za sport i omladinu, tokom nedelje su organizovani Sajmovi sporta u Obrenovcu i Novom Beogradu, na kojima se građanima i pre svega školarcima promotivno predstavljaju različiti sportovi. Do kraja godine sajmovi biće održani u svih 17 beogradskih opština.
U Hali sportova „Ranko Žeravica“ okupilo se preko 1.000 školaraca. Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd je prisutnoj deci poručio da se kroz bavljenje sportom uče zdravom stilu života i kako da postanu dobri ljudi, a predstavnicima klubova da u opštinskom rukovodstvu imaju podršku za uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira koji sport da je u pitanju.
On je naglasio da će opština u saradnji sa Sportskim savezom Beograda raditi na redefinisanju rada Sportskog saveza Novog Beograda. Prisutne je pozdravio i predsednik SSAB Đorđe Pejčić, koji je naglasio da organizacija kojom rukovodi konstantno nastoji da što veći broj dece uključi u sistem sporta i uključivanje dece u sportske aktivnosti, bez obzira koji sport da je u pitanju.
Novobeogradski Sajam sporta bio je deveti opštinski sajam na teritoriji Beograda, a učestvovali su đaci iz više od 15 osnovnih škola i čak 28
sportskih klubova sa sedištem na Novom Beogradu. U takmičenju „Mali olimpijac“, aktivaciji Olimpijskog komiteta Srbije, najuspešnija je bila ekipa Osnovne škole „Borislav Pekić“, drugo mesto su osvojili đaci škole „Kneginja Milica“, a treće predstavnici škole „Dragan Lukić“. Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite.
Otvaranju sajma u SKC „Obrenovac“ prisustvovali su sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević, direktor SKC “Obrenovac” Dušan Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović.
FOTO – SSAB