ŠAMPIONSKI SLALOM KOŠARKAŠA RADNIČKOG KROZ DRUGU MUŠKU LIGU SRBIJE


(24.3.2023) – Kragujevac je ponovo u košarkaškoj žiži, i to zaslugom košarkaša Radničkog, koji su dva kola pre kraja takmičenja u Drugoj muškoj ligi Srbije osigurali prvo mesto na tabeli i povratak u Košarkašku ligu Srbije.

-Jako uspešna sezona za nas, koju završavamo kao lideri Druge muške lige Srbije, što nam je uostalom i bio cilj od momenta kada smo se okupili. Mislim da smo to našim radom i trudom tokom čitave sezone apsolutno zaslužili. Pripremni period smo odradili jako dobro, formirali širok i kvalitetan roster, što nam je omogućilo da uspešno odgovorimo zahtevima takmičenja i izborimo plasman u KLS, i to sa najviše pozicije na tabeli.

Želeo bih ovim putem da čestitam svojim igračima, saradnicima iz stručnog štaba, direktoru kluba Srećku Otoviću, kao i kompletnom rukovodstvu SPD Radnički na ostvarenom uspehu – poručuje Stevan Mijović, mladi košarkaški stručnjak pod čijom je trenerskom palicom Radnički izborio povratak u najviši rang takmičenja.

-Iskreno rečeno, naša grupa bila je daleko jača od ove druge grupe, u kojoj su igrali Borac, Pirot, Radnik i Slodes. Da je to zaista tako, potvrđuje činjenica da dve ekipe iz naše grupe ulaze u KLS, a da čak četiri ekipe iz druge grupe ispadaju u niži rang takmičenja, smatra Mijović.

Do kraja sezone košarkaše Radničkog očekuju još dve utakmice, protiv Pirota u gostima i Radnika iz Surdulice u SBB Jezeru, a želja igrača i članova stručnog štaba je da nadmetanje u plej-ofu okončaju sa maksimalnim učinkom.

FOTO – SPD RADNIČKI