SANSI SMANJILI NA 2:1, NEDOVOLJAN TRIPL-DABL NIKOLE JOKIĆA

(6.5.2023) – Feniks Sansi dočekali su u trećoj utakmici plej-of serije Denver Nagetse i slavili rezultatom 121:114. Nikola Jokić upisao je novi tripl-dabli, ali su na drugoj strani sjajni bili Devin Bukeri i Kevin Durent.

Videli smo jako brzu i atraktivnu košarku na samom početku meča, obe ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi nakon 12 minuta igre na semaforu pisalo plus dva za Nagetse.

Tokom druge deonice Buker pronalazi svoj ritam i uz pomoć Durenta uspeva da obezbedi dvocifrenu prednost za svoj tim koju su uspeli da sačuvaju do poluvremena.

Tokom treće deonice Denver je morao da odigra na visokom nivou kako bi se vratio u meč nakon minus 15 i to se dogodilo. Pogađali su Porter, Marej i Jokić za novi preokret i plus jedan u korist Nagetsa. Međutim, ponovo je Feniks uspeo da povrati vođstvo pred ulazak u poslednju deonicu.

Kockao se Majk Meloun i pokušao da odmori Nikolu Jokića tokom poslednje deonice, što je iskoristio Feniks i napravio veliku zalihu koju je uspešno sačuvao do kraja meča.

Sanse su do pobede predvodili Buker sa 47 poena, šest skokova i devet asistencija, dok je Durent dodao 39 poena, devet skokova i osam asistencija.

Na drugoj strani Jokić je upisao tripl-dabl sa 30 poena i po 17 skokova i asistencija, Marej je brojao do 32 uz pet skokova i šest asistencija, Porter je imao dabl-dabl učinak od 21 poena i 11 skokova.

IZVOR: MERIDIAN SPORT