SARA BERAM: BEOGRAD JE DIVAN GRAD, HOĆU MEDALJU U PARIZU

(4.4.2023) – Jubilarni 60. bokserski turnir Beogradski pobednik održan je tokom vikenda u zemunskoj hali Pinki. Više od 190 bokserki i boksera iz 25 zemalja sveta, a jedna od junakinja je i sada već trostruka uzastopna pobednica, Sara Beram.

“Ovo je moj treći osvojeni Beogradski pobednik, svaki put ovde dolazim sa najvećim očekivanjima. Imala sam dva teška meča sa Kazahstankama, u polufinalu podeljena odluka sudija, u finalu jednoglasna,” rekla je Sara posle pobede.

“Kao i svake godine samo pohvale, Bokserski savez Srbije je sjajan organizator, Beograd je divan grad i moram da se zahvalim svom Hrvatskom bokserskom savezu što me ovde šalje.”

Slede pripreme za Olimpijske igre.

“Sada skidam kilažu na 60, to je olimpijska kategorija, a onda pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre. Prvi turnir je u Krakovu u Poljskoj, Evropske igre, gde možemo da se kvalifikujemo za Pariz.”

Sara se nada da će i stići do Pariza i tamo biti uspešna.

“U Parizu očekujemo medalju,” kaže Sara.

Sara se skoro deset godina bavila baletom, pa je prešla na atletiku, a našla se u boksu. Počela je sa 17 godina, pa su rezultati koje ostvaruje još impresivniji. Trenira dva puta dnevno i kaže da je boksu potpuno posvećena.

“Veći mi je problem kada ne treniram, nego kada treniram”, rekla je trostruka uzastopna šampionka Beogradskog pobednika.