SELEKTOR PEŠIĆ POSLAO ŠIRI SPISAK FIBA

(18.4.2024) – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić poslao je FIBA širi spisak igrača za Olimpijske igre 2024. u Parizu.

Pešić na spisku ima 26 imena na koje može da računa, ali pošto je u pitanju širi spisak, odlučio je da ih ne otkriva javnosti. Selektor je poslao spisak, a očekuje se da su na njemu svi najbolji srpski košarkaši, među njima i Nikola Jokić. Košarkaši Srbije okupiće se 24. juna u Staroj Pazovi, gde će raditi do 11. jula. U tom periodu će odigrati dve utakmice zatvorenog tipa u beogradskoj Areni, 5. protiv Holandije i 7. protiv Turske.

Srbija će 12. jula igrati u Francuskoj sa domaćinom Igara, a već 13. putuje u Abu Dabi gde je čekaju dve jake provere. Prva 16. protiv Australije prepune NBA igrača, a zatim dan kasnije protiv novog američkog “Drim tima”. Biće to predigra za međusobni duel na otvaranju košarkaškog turnira na OI 28. jula u Lilu (17.15).

Drugi meč Srbija će igrati 31. jula (17.15) protiv pobednika kvalifikacionog turnira (domaćin Portoriko, Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Bahrein), a treći protiv Južnog Sudana 3. avgusta (21h).