SELEKTOR PEŠIĆ POZVAO ŠARANOVIĆA IZ FMP-A

(21.2.2023) Selektor Srbije Svetislav Pešić pozvao je igrača FMP-a Nikolu Šaranovića za mečeve protiv Grčke i Velike Britanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, saopštio je klub iz Železnika.

Šaranović (19) je stigao u FMP 2021. godine iz Crvene zvezde. On je ove sezone u ABA ligi na 19 mečeva prosečno postizao 5,8 poena po utakmici.

– FMP je, podsećamo, u vrhu tabele ABA lige, što je posebno dostignuće ako imamo u vidu mladost stručnog štaba i da praktično okosnicu tima čine mladi igrači sa značajnom minutažom. Šaranović je svakako jedan od njih, a klub je ponosan što se njegovo ime ponovo vezuje i za seniorsku reprezentaciju Srbije. U protekle tri decenije FMP je kroz svoju školu košarke, a posle i seniorski pogon dao mnogo igrača Srbiji koji su sa Orlovima osvajali medalje kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskom timu – saopštio je FMP.

Srbija će u petak gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije dočekaće Veliku Britaniju u Beogradu. Našoj selekciji je u naredna dva meča neophodna jedna pobeda za siguran plasman na SP, koje će u avgustu i septembru biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

IZVOR: SPORTSKI ŽURNAL