SELEKTOR STOJKOVIĆ PRED UTAKMICU U AMERICI PORUČUJE DA ĆE IĆI NA POBEDU

Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, oglasio se pred prijateljski duel između “Orlova” i SAD-a u Los Anđelesu.

Fudbaleri Srbije uveliko se spremaju za nove izazove.

Mundijal je završen neslavno, ali bliži nam se drugo veliko takmičenje – Euro, na kom ćemo imati priliku da napravimo neki veći razultat.

Veliko interesovanje vlada u El-Eju i prema pisanju tamošnjih medija očekuje nas pun stadion.

Naš tim pretrpeo je veliki broj promena u sastavu za ovaj meč, ali prema rečima selektora ideja u napadu ostaje ista.

„S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, verovatno ćemo igrati sa četvoricom u poslednjoj liniji. To suštinski neće promeniti naše opredeljenje, jer želim kao i uvek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahteve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke“, rekao je Stojković.

I pored toga što je meč prijateljski, “Orlovi” će ići na pobedu.

„Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, delovali su sveže i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak. Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i u onome najjačem timu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo“, dodao je selektor Srbije.

Kao što smo rekli za ovaj meč vlada veliko interesovanje, a na tribinama će se naći proslavljeni NBA asovi – Vlade Divac i Marko Jarić.

„Dobrivoje Tanasijević je već stigao u naš hotel, on je ovde praktično u ulozi domaćina i jedva čeka utakmicu u četvrtak. Čuo sam se i sa Vladom Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mesto na stadionu Los Anđelesa, a dolazak je najavio i Marko Jarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom” – kaže Stojković.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE