SELEKTOR TROICKI OBJAVIO UŽI SPISAK IGRAČA ZA MEČEVE U VALENSIJI

(14.8.2023) – Ostalo je tačno mesec dana do susreta Srbije i Španije u Valensiji u okviru grupne faze Dejvis kupa Svetske grupe 2023. Grupna faza finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. na programu je od 12. do 17. septembra u četiri grada domaćina (Bolonja, Mančester, Valensija i Split). Dejvis kup selekcija Srbije voljom žreba nalazi se u Grupi C čiji je domaćin Valensija (Španija) u kojoj su i timovi Španije, Južne Koreje i Češke. Uži spiskovi, ali ne i konačni sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup
reprezenatacija računaju u predstojećim mečevima grupne faze turnira Svetske grupe Dejvis kupa danas su stigli na adresu Međunarodne teniske federacije (ITF).

Na užem spisku selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (2. mesto na ATP listi), Laslo Đere (34), Miomir Kecmanović (41), Dušan Lajović (66) i Hamad Međedović (144), sa mogućnošću zamene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.

Prvi meč u Valensiji Srbija igra protiv Južne Koreje 12. septembra, sledi meč sa Španijom 15. septembra i na kraju meč sa Češkom 16. septembra 2023. Finalni turnir u kome će učestvovati osam selekcija iz grupnih faza biće održan u Malagi od 21. do 26. novembra 2023.

IZVOR/FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE