SENIORKE POBEDILE TURSKU

(12.6.2024) – U prvoj prijateljskoj utakmici zatvorenog tipa, u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu, ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je na Zlatiboru Tursku sa 79:72 (31:20, 25:17, 18:21, 5:14).

Izabranice Marine Maljković pitanje pobednika rešile su u prve tri četvrtine, kada su u jednom trenutku imale prednost od 27 poena. U poslednjoj deonici došlo je do nedozvoljenog pada u igri, pa je Turska uspela da ublaži poraz.

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bila je Dragana Stanković sa 15 poena, a dvocifrene su bile još i Maša Janković sa 12, odnosno Marta Mitrović sa 10 poena.

Turska je bila bolja u skoku 39-33, ali je zato imala mnogo više prodatih lopti 26-14.

Dve selekcije odigraće još jednu prijateljsku utakmicu zatvorenog tipa, u sredu, u dvorani Wai Tai na Zlatiboru.

“Pa kao i uvek, prva utakmica je najteža. Treba dosta vremena da se uigramo, jer smo tek počele da radimo pet na pet. Prve tri četvrtine mislim da smo odigrale veoma dobro, gde smo pritisle protivnika, igrale dobru i brzu odbranu, dok smo u poslednjoj četvrtini imale pad. Sutra je nova utakmica i prava prilika da popravimo naše greške i verujem da će biti bolje nego danas” , rekla je Dragana Stanković.

FOTO: KSS